JAM PUBLIC
IMG_0957 2

om prosjektet

JAM PUBLIC er en forsøkslab og interdisiplinær plattform basert i Kristiansand, Agder. Målet er å utvide rammene for kunstnerisk praksis både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, gjennom offentlige intervensjoner og utforsking av digitale mulighetsrom. JAMs kunstneriske virke er publikumsinkluderende, skulpturelt og konsekvent av en undersøkende karakter.

 

I alle prosjekter interagerer vi med lokale folk og samarbeider med andre kunstnere. Noen ganger drar vi på turne med våre prosjekter og oppfinnelser. Vi har nemlig vårt eget oppblåsbare museum med egen kunstsamling, café og tivolimaskin m.m. Men for det meste er vi i Kristiansand og forsøker å skape en alternativ plattform/institusjon for byens kunstnere. Vi er ikke redde for å blande det sammen (kunst, underholdning, politikk) Derav navnet JAM – vi samarbeider om temaer vi synes det er uforståelig å la være å jobbe med: klimakrise, økonomisk ulikhet, forbrukersamfunnet osv. osv. Listen er lang som alle variantene av syltetøy du kan kjøpe i butikken.

Fuglepolitikk er en ny performance/teateroppsetning som omhandler og reflekterer over naturreservatet og trekkfuglene som må vike plassen for en ny motorveiutbygging ved Lillehammer. Forestillingen gjennomføres som en mobil turne / friluftsteater/ forestillinger. Kunst kan brukes til så mangt. I Fuglepolitikk vil vi se på kunstens mulighet for å skape en samtale mellom forskjellige miljøer og holdninger. Kunsten er katalysator for en diskusjon om verdier i samfunnet. Vi vet ikke hvor prosjekt ender – men vi vet hvor det starter – med en performance i forskjellige bysentrum, torg og storsenter der folk samler seg i Gudbrandsdalen

 

https://www.jampublic.no/

 

om kunstnerne

JAM er en moderne kunstinstitusjon uten vegger, som skaper møter mellom folk og kunst. JAM er samarbeid, prosjekter og konstellasjoner som oppstår rundt kunstnerparet Pelle Brage og Julia Bruun.

 

Vi er røde økologer, men kjører dieselbil og kjøper mango som er fraktet til oss fra andre siden av verden. Altså kjenner vi våre egne feil og sårbarhet – et bra og allment sted å katalysere kunst ut ifra.

Relaterte prosjekter