LYKTEN
PELLE BRAGE / BRUUN & BRAGE / SØR-FRON UNGDOMSSKULE feat. ANDERS LAUGE MELDGAARD OG ANJA JACOBSEN
Lykten

Utviklingen går med stormskritt og motorveibroen som lyser opp natten på Harpefoss er et “levende” eksempel på at det er nye tider. Først en vei og så en til, men denne gangen utenom. Om “Lykten” kunne snakke / ja kanskje til og med filosofere / så ville den kanskje si / Her er jeg / Jeg lyser i mørket / Kom til mig / Kanskje er jeg en unnskyldning for at dere kan møtes og snakke (være) sammen / God dag, nabo / Kom til mig, Harpefoss

om prosjektet

Bak eksperimentet ”Lykten” står fire kunstnere og en ungdomsskole. I likhet med ”eksperiment”, betyr ”ekspert” å prøve – altså er alle unge mennesker ”eksperter” på det de gjør. ”Ekspertens” oppgave er å utprøve og åpne for innsikt gjennom prosesser, feil og suksess, slik at andre kan observere eller ta del i eksperimentets frukter.

om kunstnerne

”Lykten” er blitt til som en lysskulptur og et samlingspunkt i den gamle skolehagen Glasmestermoen ved Sør-Fron ungdomsskule. I to uker har skoleelever fra 8. 9. og 10. klasse hentet stein, skåret ut glass og bygget ”Lykten” under kyndig veiledning fra kunstnerne Pelle Brage og Julia Bruun (familiebedriften Bruun & Brage). Med seg har de musikerne Anders Lauge Meldgaard (”Frisk Frugt”) og Anja Jacobsen (”Valby Vokalensemble”) som sammen med elevene vil komponere og framføre et musikkstykke til innvielsen av ”Lykten”.

 

 

Relaterte prosjekter