Mycelium plattform
Skjermbilde 2024-06-13 kl. 20.36.29

Myceliumkunst.no er en nyetablert plattform som formidler både nye prosjekter og langvarige initiativer med eksperimentell tilnærming til kunst og sted. Samtidig vil plattformen bidra til en mer opplyst og kritisk samtale i offentligheten om disse prosjektene: Hvilke utfordringer og muligheter er forbundet med disse kunstpraksisene, og hvordan kan det bidra til ny tenking og forestillinger om landskap, biotoper, miljøer, sosiale rom og bevegelser?

 

I samtaleserien Mycelium presenteres utvalgte prosjekter som omhandler stedskunst, og prosjekter som utforsker forholdet mellom kunst og sted. Siste samtale ut i serien er med Anne Siv Falkenberg, kunstner og prosjektleder ved Dikemark kunstarena, som i disse dager viser den omfattende utstillingen Rekreasjon, kuratert og produsert av Trafo Kunsthall.

 

Dikemark psykiatriske sykehus åpnet i 1905 og skal etter planen flytte fra det store sykehusområdet i løpet av 2026. I prosessen med et kommende salg av eiendommen utforsker Dikemark kunstarena blant annet hvordan det kan tilrettelegges for kunstmiljøet som jobber der, og hvordan stedet kan bli et senter for den store samlingen med pasientkunst laget ved Dikemark:
https://myceliumkunst.no/2024/06/05/dikemark-kunstarena-samtale/

 

Relaterte prosjekter