OKTAGON
RINTALA EGGERTSSON ARKITEKTER
DSC01841

om prosjektet

I 2017 ferdigstilte Rintala Eggertsson arkitekter installasjonen Oktagon i kunstprosjektet Vegskille. Arbeidet består av to oktagonale installasjoner, den ene ved Strandtjønn, i overgang mellom land og vann og den andre ved Hella med utsikt over Gudbrandsdalslågen.

 

“Med vår installasjon på Harpefoss ønsker vi å bremse opp farten litt og gi den besøkende anledning til å oppleve naturen på en roligere måte. Tydeliggjøre de langsomme prosessene i naturen som mennesket har vært avhengig av å forstå opp gjennom historien. Ved å anlegge to oktagoner, -åttekanter, i naturen, introduserer vi en sluttet geometrisk form i naturen. Den er med på å samle mennesker rundt to naturelementer; ild og vann. Installasjonen ved Strandtjønn er en slags gangbane som introduserer en lukket og konsentrert «reise» i kontrast til den lineære reisen gjennom Gudbrandsdalen. På Hella er den oktagonale konstruksjonen hevet opp for å danne et rom med glimt ut mot Lågen og skogen omkring, men også for å rette blikket oppover mot himmelen.”

– Dagur Eggertsson

 

Oktagon er ett av 10 kunst i offentlige rom prosjekter i Vegskille, som fant sted mellom 2015 og 2017:

 https://en.lillehammer.com/things-to-do/attractions-and-culture/art-landscape-gudbrandsdalen

 

Projektinformasjon:

Location: Harpefoss 61°34’19.2”N 9°51’32.1”E

Commissioner: Sør-Fron municipality

Curator: Eivind Slettmeås

Lead designers: Rintala Eggertsson Architects

Co-designers: Students at NTNU department of architecture; Elise Gaare Ytterstad, Jasmin Grohman, Hampus  Oscar Larsson, Lucie Ginette, Anne Marie Thamas, Martin Alexandre Thibaut de Gaulle, Jo Kolberg Sjølie, Dario Jessen, Anne Rodriguez Mesanza, Tiffany Veronique Panchaud, Sara Castany Rio, Remi Goenendijk, Lucie Marine Defrance, Ellen Remy, Luc Olivier Alain Rousseau, Ellen Fuhrer, Bergdis Bjarnadóttir and Heidar Samúelsson

Relaterte prosjekter