Jegerlarven
Erik Pirolt
Jegerlarven_MG_6453_905

Om prosjektet

“Jegerlarven” er et skulpturprosjektet utklekket av den Kristiansand-baserte kunstneren Erik Pirolt og kan karakteriseres som like deler farkost, rovdyr, fossilbasert konstruksjon, organisk skulptur og jaktredskap.

 

Som tidligere konstruksjoner av Pirolt har ”Jegerlarven” funksjon som en svevende dobbeltseng i naturen, men er denne gang tilpasset jegerens, frilufts- og skoggangsmenneskets behov for ly og utkikkspost. ”Jegerlarven” er anrettet slik at den kan spennes opp i trær som jakthytte, den kan rafte nedover elva eller festes foran sykkel for transport på skog- og kjerreveier.

 

Konstruksjonen er basert på organiske forbilder som skall, spindelvev, pigger og slimhinner, men der skulpturell kvalitet er vektlagt fremfor funksjonell. Pirolts idé er både romantisk og kritisk; to personer får plass i naturen som kronblad i tretoppen, samtidig innehar det organiske hylsteret et trist og amøbete uttrykk uten menneskelig identitet eller et identifiserbart jeg.

 

Etter en innledende elveseilas på Laugen vil ”Jegerlarven” monteres

opp ved kulturstien ved Skodalsåa på Harpefoss. Her vil skulpturen både fungere som utkikkspunkt, kunst i landskapet og overnattingstilbud for publikum og turgåere.

Om kunstneren

Språket som skapte seg selv, skapte Erik Pirolt (1977). Erik Pirolt er utdannet fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunstakademiet i Oslo. Han påstår selv at skapergleden er grunnmotivet i alle verk. Det er kanskje derfor tematikken i verkene hans sprenger alle veier på likt?

 

Relaterte prosjekter