Sebastian Rusten
unnamed-3

om prosjektet

Prosjektet 1:1 er et dypdykk i fremstilling av fiksjon som virkelighet. Tegninger, fotografier, og faktiske biter av skogbunn representerer spesifikke steder i den virkelige verden som betrakteren også kan oppsøke utenfor gallerirommet. Prosjektet er en utforskning av hva virkelighet er og hvordan vi opplever verden gjennom forskjellige typer representasjon av virkeligheten. Motivkretsen er skogbunn; den er tilstede som oppgravd skogbunn, bilder av skogbunn direkte ovenfra og tegninger av skogbunn basert på fotografier, i forholdet 1:1 til virkeligheten de representerer.

 

13. august holder kunstneren en performancekonsert i installasjonen. Kunstneren vil plassere seg selv og forsterkere i kasser dekket med skogbunn så lyden kommer opp gjennom denne – tungt og høyt. Sebastian Rusten spiller også barytongitar i det Spellemannsnominerte bandet Dark Times, og i performancen har han med seg musiker Henrik Øiestad Myrvold og musiker og kunstner Vebjørn Guttormsgard Møllberg.

om prosjektet

Sebastian Rusten (f. 1986) er fra Oslo og bor på Lillehammer. Han er billedkunstner, illustratør og musiker, og er utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole og Kunst og Håndverk på Kunsthøyskolen i Oslo. Han bruker tegning, fotografi, og landart for å utforske forholdet mellom mennesket, natur, og virkelighet.

 

http://www.sebastianrusten.com

Relaterte prosjekter