På den andre siden av vinden
Marius Engh & Tarje Eikanger Gullaksen
DSC01724

om prosjektet

På den andre siden av vinden av Tarje Eikanger Gullaksen og Marius Engh tar utgangspunkt i en gåtur fra Oslo til Harpefoss, og det fysiske og mentale landskapet som turen kretser omkring. På den andre siden av vinden er også et kunstverk som kommer ut av en rekke med aksjoner og reaksjoner som har pågått over et lengre tidsrom. Det er blant annet et monument og et minne over en tur, potensielle prosjekter og bevegelser. Det er en forstørrelse av en værhane som skulle vært et måleinstrument for en ting som forsvant. Det er en papegøye som repeterer historiene den har blitt gitt. Det er en fremtidsruin som er fullstendig bevisst sin egen fremtid.

 

Det konseptuelle utgangspunktet for boka er en ”arkivmappe” hvor materialet graviterer mot/faller ned i sprekken mellom boksidene som i en mappe, og fungerer som en intuitiv undersøkelse av minner og minnesmerker. Boka arkiverer hendelser fra vandringen og det resulterende utstillingsprosjektet ””Norwegian Blue”, slik det har tatt form gjennom avbildede ”relikvier” som postkort, skisser, tegninger, sitater, tekst, lyd og annen dokumentasjon som er kategorisert og deretter fylt inn i arkivet.

 

På den andre siden av vinden var kunstnernes bidrag til Framtidsruiner, et kuratert kunst i offentlig rom-prosjekt der tema var stedets egenskaper, kollektive og fortellerskapende dimensjon sett i lys av begrepet framtidsruiner.

 

om boka

Marius Engh & Tarje Eikanger Gullaksen

Lydinnspilling: Charles Alkan, ”Funeral March on the Death of a Dead Parrot”, 1859,
fremført av Kvintessens

Essay: Erling Moestue Bugge

Design: Eller med a

138 sider

Norsk /Engelsk

ISBN 978-82-69497-2-5

Trykk: TS Trykk

 

Museum of the Void Press og Harpefoss hotell

TILT#3 2017

ønsker du å kjøpe boka?

 

Bestill og få tilsendt portofritt ved henvendelse til kontakt@harpefosshotell.no

Pris 150 NOK

Relaterte prosjekter