SÅ I ASKEN SLIK AT INGENTING GÅR TAPT – BOK
Red. Eivind Hofstad Evjemo
DSC01676

om prosjektet

Så i asken, slik at ingenting går tapt tar utgangspunkt i Robert Landsburgs skjebne, som omkom i 1980 mens han fotograferte et vulkanutbrudd fra fjellet Mount Saint Helens i Washington State. Bildene som siden ble fremkalt fryser det voldsomme øyeblikket, de siste sekundene av et menneskeliv, og er både urovekkende og vakre å se på.

Den svenske forfatteren Magnus Dahlström skriver sin versjon av Landsburgs siste bevegelser på fjellet og gjør noe som etterlevende etter katastrofer ofte forsøker: han lever seg inn iforestiller seg og dikter videre der det befinner seg et gapende tomrom.

Så i asken, slik at ingenting går tapt er en tittel hentet fra diktsamlingen Vi er tiggere (England Forlag) av Jørn H. Sværen. Hans korte og særpregete dikt er skåret ned til et poetisk uttrykk som kan assosieres til gravinskripsjoner, eller til en før-moderne skrivesituasjon der byrden i selve skrivehandlingen begrenser rekkevidden av det som kan skrives.

 

Boka dokumenterer kunstprosjektene til Johan Øvergård og Ann Iren Buan og vandreutstillingen som ble vist i Galleri 69 i Oslo, på Harpefoss Hotell og LevArt Levanger, kuratert av Eivind Hofstad Evjemo. Boka utgjør dermed prosjektets fjerde rom, blant annet ved å dokumentere selve forflytningen av utstillingen og transformasjonen av kunstverkene underveis, reflektert i samtaleteksten mellom Eivind Hofstad Evjemo og Ann Iren Buan i boka.

om boka

Av Eivind Hofstad Evjemo

72 sider

Språk: Norsk

 

Red Eivind Hofstad Evjemo

Med: Ann Iren Buan / Johan Øvergård / Magnus Dahlström / Jørn H. Sværen / Eivind Hofstad Evjemo

Design: Camilla Skibrek

Trykk: Apollo Press

 

ISBN: 978-82-690497-1-8

TILT #2 2017

72 sider

Språk: Norsk

Ønsker du å kjøpe boken?

 

Bestill og få tilsendt portofritt ved henvendelse til kontakt@harpefosshotell.no

Pris: 150,-

 

 

Relaterte prosjekter