Anna Widén
nattfly_natt

om prosjektet

Nattfly av Anna Widén 14. oktober – 26. oktober 2023

 

Utstillingen Nattfly består av en serie bevegelige skulpturer av naturmaterialer som publikum selv kan aktivere. Gjennom bevegelse og lyd fra ulike steder vil publikum oppleve hvordan skogsrommet stadig forandres.

 

Skulpturinstallasjonen Nattfly utgjør et slags figurteater med skogen som scene. Ideen bak prosjektet er å kombinere naturmaterialer med enkle mekaniske konstruksjoner for bevegelse som kan minne om gamle leker eller tidlige teaterteknikker. I Widén sine kunstneriske arbeider har verkene ofte gitt et inntrykk av bevegelse i selve materialet, men aldri tidligere som faktisk bevegelig skulptur.

 

«Formen på figurene i dette prosjektet er inspirert av nattfly/nattsvermere, de ofte jordfargede sommerfuglene som sitter stille om dagen, godt skjult på en trestamme eller i vegetasjonen. I skumringen blir de aktive og vi ser dem kanskje bare når de tiltrekkes av sterke lyskilder.

 

I denne skogen på Harpefoss finnes sikkert mange ulike typer av nattfly. De har sitt hjemsted her, slik som reven, haren, korpen og de mange andre artene. Kunstprosjektet blir et lite bidrag til å rette oppmerksomheten mot viktigheten av at mangfoldet i skogen blir tatt vare på av oss mennesker.»

– Anna Widen

 

Foto og film: Barbora Hollan & Martin Vinje

 

Om kunstneren

Anna Widén (f. 1971 i Sverige) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo (1996-2000), og er bosatt i Gran på Hadeland. Inspirasjonen fra kulturlandskapet på Hadeland er fremtredende i mange av hennes prosjekter, der hun arbeider med rom og rytme i ulike landskap, ofte i form av skulpturer som er bygget med materialer fra stedet. I sitt kunstneriske virke etterstreber Widén å skape konkrete uttrykk for tid, tilstedeværelse, oppmerksomhet og overraskelse, elementer som fanges opp med enkle virkemidler, og med sterkt fokus på materialets naturlige egenskaper og økologiske arbeidsmetoder.

 

Hjemmeside Anna Widén

 

Utstillingen er åpen lørdager og søndager fra 14. oktober til 26. november, 11.00 – 17.00.

For besøk, omvisninger eller andre henvendelser utenom åpningstider, ta kontakt på mobil: 41107932 eller mail: kontakt@harpefosshotell.no

 

Utstillingen er støttet av Bildende kunstneres hjelpefond

Relaterte prosjekter