FESTIVAL
MYRMALM // CENTER OF THE UNIVERSE // UGLYGRRLS
Myrmalm

Myrmalm

Myrmalm er et performativt bandprosjekt som består av Monica Winther, Magnus Hovland Vanebo og Kenneth Lien. Myrmalm består av musikk i mange sjangere, kostymer og noen ganger skulpturer som fungerer som instrumenter. Rammene for prosjektet er vide, de skaper en arena for eksperimentering musikalsk og visuelt. Konseptet dreier seg om utvinningsprossessen der det grove og urene materialet myrmalm foredles og blir rent og solid, for så å smis ut til en uendelig mulighet av former og lyder. Parallellene til denne prosessen ligger i uttesting og foredling av ideer og eksperimenter slik at det til slutt ender med en essens, et sound, et visuelt uttrykk og en atmosfære. Slik utvikles det med tiden nye uttrykksformer som alle knytter seg til den overordnede tematikken myrmalm.

 

center of the universe

 

Inspirert av folkemusikk og rytmiske utskeielser fra alle verdens hjørner ga Center of the Universe ut sin første plate i 2000. Bandet som riktignok ikke er et band, men snarere Jørgen Skjulstads soloprosjekt, kombinerer tung bass, skeive takter og diverse eksotiske elementer med en eksperimentell tilnærming i sine innspillingsmetoder.

Hos Center of the Universe er kontrastene store. Inget instrument er for etnisk, ingen bass for dyp. Center of the Universe har siden sin spede start alltid valgt største motstands vei og trasker videre i et landskap der solen skinner og vulkanene spruter om hverandre, og der det aldri er langt mellom mandolinklimpring og spøkelsesaktige lyder og der det regner gitarer, sitarer og tarer.

 

UGLY GRRLS

UglyGrrls er et feminstisk kunst- og DJ kollektiv som leverer raske trommer, sjangersprengende mixer og aggressive beats. Med et stort sammenslått repertoar i ulike musikksjangre skal vi bekjempe stigmaer, dårlig steming og hersketeknikker. No sexism on our dancefloors!

Relaterte prosjekter