Inger Hannisdal Ensemble - konsert
inger hannisdal ensemble_photo by signe fuglesteg luksengard

19. mai kl. 19.00

Harpefoss hotell inviterer til konsert med Inger Hannisdal Ensemble, som første ut i rekka i arrangementserien Salong Fossen. Inger Hannisdal vant nylig Spellemannspris i kategorien Årets komponist, og sammen med et knippe fantastiske musikere kommer hun for å spille nykomponert og nyskapende musikk som blander skalaer fra arabisk maqam med påvirkninger fra nordisk jazz og norsk folkemusikk, til et nytt og eget univers – fullt av skakke rytmer, kvarttoner og lengtende melodier.

 

Låtene på debutplaten «North South East West» tar utgangspunkt i de overraskende mange likhetstrekkene mellom arabisk og norsk folkemusikk. Med fokus på mikrotonalitet og en forkjærlighet for asymmetrisk groove, presenterer ensemblet musikk som forteller historier både om reiselyst og om hjemlengsel. Med Hannisdal på fele, Frode Haltli på kvarttonestemt trekkspill, saksofonist og perkusjonist Khalid Laaouam og Michaela Antalová på trommer, lager de på samme tid et eksperiment i nye tilnærminger til tonalitet, og et kjærlighetsbrev til multikulturalisme.

 

 

Konsertserien er kuratert av Helga Myhr og Rasmus Kjorstad som begge er aktive musikere i flere sammenhenger, og som med sin allsidige musikkbakgrunn har et ønske om å trekke gode musikere og band til Harpefoss. Programmet presenterer nyskapende kvalitetsmusikk innen sjangre som samtidsmusikk, jazz og folkemusikk og presenterer utøvere som er nasjonalt og internasjonalt anerkjente.

 

Salong Fossen 2023 er støttet med kulturmidler fra Sør-Fron kommune og arrangementmidler fra Regionråd Midt-Gudbrandsdal.

 

 

Inger Hannisdal – fele, komposisjon
Adrian Myhr – kontrabass
Khalid Laaouam – saksofon
Frode Haltli – trekkspill

Michaela Antalová – trommer

 

https://ingerhannisdal.com/

 

Billetter 250,-
Honnør 200,-
Student 150,-

Relaterte prosjekter