ADA - hun som skaper
Taffelpikene
Taffelpikene Ada svart hvitt, blikk fellesbilde

KONSERT 28. oktober kl. 19.00

 

Ta i mot landets travleste treblåsertrio Taffelpikene på turne med prosjektet ADA – hun som skaper!

 

Taffelpikene er en unik trio som har spilt sammen siden 2014, og som går nye veier innenfor klassisk kammermusikk gjennom å utelukkende bestille ny musikk i samarbeid med spennende komponister. De har nylig turnert på Island og i Nord-Norge, og er i gang med en travel høst med konserter for både barn gjennom Den Kulturelle Skolesekken, samt høstturne i Norge.

 

Taffelpikene har de siste to årene utviklet prosjektet ADA [hun som skaper]. Det omfatter syv nye musikkstykker skrevet for trioen av kvinnelige komponister som skriver musikk i krysningspunktet mellom jazz, folkemusikk og samtidsmusikk.

 

På kveldens konsert får man høre verkene til Ieva Velika og Jasmin Tømta, som er de nyeste stykkene i dette prosjektet, og som runder av listen på de syv nye verkene for treblåstrio. På denne konserten spilles det også et verk av den fremadstormende unge jazzpianisten Liv Andrea Hauge, og den vel etablerte og prisbelønte jazzsaxofonisten Hanna Paulsberg.

 

Musikken viser det enorme spennet i lydbildet en treblåstrio kan skape, med alt fra vanlige fløyter i toppregisteret, til bassklarinett og kontrafagott i bunn. Det er musikk som skaper stemninger og lydbilder som er både vakre, rare og til tider litt stygge..

 

Underveis i konserten vises videoer av trioens første møte med komponistene, der man får et spennende innblikk i hvordan de har jobbet med verket sitt

 

Hanna Paulsberg:
1. Alku
2. Treblåsblues
3. Post

 

Jasmin Tømta: Alveskogens oppvåkning

 

Ieva Velika: A new spring will come

 

Liv Andrea Hauge: Året du dro og kom tilbake

 

Taffelpikene er:
Lynetta Taylor Hansen, fløyter
Sarah Nordal Strand, klarinetter
Ingrid Åhlander Bennett, fagotter

 

www.taffelpikene.com

Relaterte prosjekter