HARPEFOSS HARDCORE FESTIVAL 2017
HHFferdig_liten

 

 

Harpefoss Hardcorefestival 2017 går av stabelen 9.september med i alt 8 band fra den voksende undergrunnsscenen av norsk hardcore: The Good the Bad and the Zugly, Sibiir, Kambodsja Desperaux, Bokassa, Naga Siren, Barren Womb og IEatHeartAttacks.

 

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY har opplevd stor oppmerksomhet siden debuten i 2011 og vekker alltid oppsikt med sine forrykende liveshow. Bandet består av en gjeng utflytta hadelendinger med en forkjærlighet for god, gammeldags punkrock, frontet av en av Norges mest karismatiske vokalister i Ivar Nikolaisen.

 

Fullengderne «Anti World Music» (2013) og «Hadeland Hardcore» (2015) ble begge kritikerrost i både inn- og utland. Bandet slipper snart «The Worst Four Years», som er en samling av singler og b-sider pluss en tidligere uutgitt coverlåt. GBZ går snart i studio for å spille inn den tredjeplata som kommer ut til høsten. The Good The Bad And The Zugly er berømt og beryktet for sine intense og eksplosive konserter og har en økende og svært dedikert fanskare. Ikke gå glipp av dette bandet live!

På tampen av fjoråret kom SIBIIR sitt debutalbum ut på kvalitetsbevisste Fysisk Format, og høstet en hel haug strålende anmeldelser i både norsk og internasjonal presse – med stadige nikk til band som Converge, Trap Them, Kvelertak, Dillinger Escape Plan og gammal Mastodon. Metal Hammer Norway ga 9/10 og slo fast: – Albumet er selve manifestasjonen på at den norske undergrunnen oser av kvalitet.

 

SIBIIR har fått rykte på seg som et knallbra liveband, noe anmeldelsene fra årets by:Larm også understreka: 95/100 fra Hissig, 10/10 fra Musikknyheter og “Perfekt” fra Rubato. I sommer var gutta på europaturné med Kvelertak, og spilte på Steinkjerfestivalen og Roskilde. Fremover står Øya, KlubbPstereo, Vill Vill Vest, Tunghørt og supportjobber for Enslaved på plakaten.

IEATHEARTATTACKS følger mange års eksperimentering, noe som resulterer i en rå, men raffinert lyd. Selv om IEatHeartAttacks har sitt navn fra en Blood Brothers låt, ble Jompi og Noppers ungdom formet av norsk hardcore anno 2000, med band som JR Ewing, Snöras, Kaospilot og The Spectacle som har gitt varige inntrykk. Forsterket av bassist Erik, har Ieatheartattacks lagt en melodisk nerve med sofistikerte detaljer, til sine tidlige år. Låtskrivingen følger det klassiske punk etoset “less is more”: Når budskapet er levert, avsluttes låta. Det er en unik flyt i IEatHeartAttacks, med deres blanding av harmonier, disharmonier og No Waveish Up-tempo sammen med fengende breaks.

Den nordiske støyrock-duoen BARREN WOMB har siden 2011 holdt helvete med grisehøyt volum, tunge rytmer og minimalt uttrykk.

Bandet har gjennom utrettelig turnering knust seg vei inn i den internasjonale undergrunnen og fått et velfortjent rykte på seg for å være en forrykende liveopplevelse. Her piskes blodsprengte gitarer sammen med bombastiske trommer for å danne bakteppe til snerrende dommedagsprofetier og historier fra livets skyggeside. To høres ut som ti når primitiv dynamikk og riffets kraft utnyttes til det fulle.

 

Duoen har tidligere turnert USA og Europa flere ganger, hvor de har delt scener med blant andre Entombed A.D, Voivod, Deafheaven, NoMeansNo og Årabrot, og spilt på festivaler som SXSW, Tallinn Music Week, Øya og Pstereo.

DESPEREAUX er et progressivt hardcore-band som leverer ikke annet enn kruttsterke liveopptredener, hvor de utstråler en enorm spilleglede. De er aktuelle med EPen Cursed, som fikk hele 8/10 av Musikknyheter, og 25. august slipper de EP nummer to i 2017, Hugging the Cactus, der singelen The Fighter fikk NRKs Tete Lidbom til å melde følgende: “Et fett hardcore-band, rett og slett, og de får meg til å tenke på gode gamle norske hardcore-tider”.

KAMBODSJA startet som et metallisk mathcore band med stor inspirasjon fra europeisk screamo. Deres tidligere album har fått god mottakelse av den norske musikkpressen og har ledet vei for hvor dette bandet befinner seg nå. Kvartetten fra Drammen gav i fjor høst ut sitt nye album som føles mer utarbeidet og banebrytende enn deres tidligere plater. Med sin unike blanding av hardtslående metall, energisk punk og progressiv indierock er de vanskelige å sette i bås, og deres nye materiale har blitt både mer obskurt og lettere å like siden sist. Med det nye albumet «STRANGER»(2016) portretterer de punk-attitude og lekenhet blandet med skjelvende crescendoer og intrikat riffing med et nikk mot 70-tallet så vel som inn i fremtiden.

Powertrioen BOKASSA blander riffbasert og groovy stoner rock med rask og brutal hardcorepunk. Deres selverklærte stonerpunk har fraktet dem over hele Norge med bla. opptredener på Festival Ø, KlubbØya, Trondheim Calling, Ladehammerfestivalen og som headliner under Bring Back The Fuzz 2.0 på Rockefeller i 2017. Trioens debutalbum “Divide & Conquer” har fått strålende mottakelse i både norsk og internasjonal presse og ble belønnet med bla. 5/6 i Trønder-Avisa, 8/10 hos Evig Lyttar, 8,4/10 hos World of Metal og ikke minst 8/10 i britiske Metal Hammer som også krediterte bandet med å ha funnet opp sin egen sjanger; stonerpunk. Bør appellere til fans av Red Fang, Fu Manchu, Every Time I Die og The Bronx.

NAGA SIREN er et hardcore-kollektiv med medlemmer fra Despereaux, ieathearattacks, Oberst & Himmelhøyt. Bandet spiller rask og fengende hardcore med sterke influenser fra punk/post-hardcore outfits som Underoath, Alexisonfire, Sigh & Explode mm. Låtene leveres energipakket, presist og kort med en knivskarp vokal over det hele.

 

 

 

ABOUT HARPEFOSS HARDCOREFESTIVAL

PROGRAM

TICKETS

Relaterte prosjekter