Nytt utendørs visningsrom
Utstilling Nattfly med Anna Widén
DSC06387

Vi rigger for høsten på Harpefoss kunstarena og åpning av utstillingen Nattfly av Anna Widén. Samtidig blir dette offisiell premiere for et nytt utendørs visningsrom der publikum inviteres til kunstvandringer på en 255 meter lang gangbane gjennom skogen.

 

Gangbanen er utført av Rintala Eggertsson arkitekter på oppdrag for Harpefoss kunstarena, og tar utgangspunkt i landskapsmaleriet som en forestilling om naturen som noe som bør fremheves, og der rammens funksjon er å være både grense og bindeledd. Med skogen som en ny type observatorium for kunstneriske undersøkelser, skal visningsrommet fungere som en eksperimentell arena for stedskunst.

 

Anna Widén (f. 1971 i Sverige) er kunstner, bosatt i Gran på Hadeland. Hun arbeider med rom og rytme i ulike landskap, ofte i form av skulptur som bygges med materialer fra stedet. Til utstillingen Nattfly (nattsvermere) lager hun en serie bevegelige skulpturer av naturmaterialer som publikum selv kan aktivere. Gjennom bevegelse og lyd fra ulike steder i skogen vil publikum oppleve hvordan rommet stadig forandres langs gangbanen.

 

Skogiris,  Anna Widén

Relaterte prosjekter