Ljodahått
Programm Lodahatt

Fredag 18. oktober er det legendariske ensemblet Ljodahått endelig på vei til Gudbrandsdalen og Harpefoss hotell med helaftens forestilling og konsert! Med musikk arrangert til norrøn og moderne poesi, utgjør Ljodahått et sjeldent fenomen innen norske konsertopplevelser, der litteratur, scenekunst og musikk smelter sammen i en forestilling som lever opp til betydningen av ”ljóðaháttr” – en norrøn verseform benyttet i magiske sanger og ”trollsanger”.

 

Ljodahått er et prosjekt initiert av skuespiller Magne Håvard Brekke, og mye av musikken er komponert av Ståle Caspersen. Brekke har samlet noen av de fremste kunstnerne og personlighetene han har møtt på sine reiser gjennom Europa: skuespillere, musikere og komponister. Sammen har de laget sjangeroverskridende musikk til diktene, som framføres på norsk. Noe som ikke har vært til hinder for strålende mottagelser fra publikum og kritikere i land som Tyskland og Frankrike etter opptredener på en lang rekke europeiske konsertarenaer.

 

Konserten byr på en særegen blanding av folk, pop, rock, jazz og visemusikk som du garantert ikke har hørt andre steder. Den byr likevel på assosiasjoner til både Tom Waits og Patti Smith, for å nevne to musikere som er kjent for å kombinere sterke musikalske øyeblikk med fortellerkunst og poetisk briljans. Når sjumanns ensemblet nå er på turne igjen i Norge og Tyskland, er det en sjelden og etterlengtet anledning å få Ljodahått på scenen til Harpefoss hotell!

 

 

Konsertserie i samarbeid med Motvind Kulturlag:

Arrangementet er et samarbeid med Motvind Kulturlag som står for årets konsertserie på Harpefoss hotell. Kulturlageter en organisasjon som også omfatter Motvindfestivalen, Motvind Records og Magasinet Motvind, der formålet er å formidle et bredt spekter av kulturuttrykk gjennom ulike kanaler, såsom festival, plater, magasin og på sikt bøker, friluftslivarrangement, seminarer og lignende.

 

Konsertserien er støttet av Sør-Fron kommune og Fond for utøvende kunstnere

 

Billetter 250,- / Student og under 18 år 150,-

Forhåndsbestilling ved mail til: kontakt@harpefosshotell.no

 

Dørene er åpne fra 19.30. Velkommen!

 

 

Relaterte prosjekter