jeg TENKTE ikke at jeg skulle helle LEIRE på GULVET for å lage en god LYD
Katrine Køster Holst
220525_flyer_KKH_1

Om prosjektet

jeg TENKTE ikke at jeg skulle helle LEIRE på GULVET for å lage en god LYD er en bok som oppsummerer et tre år langt prosjekt ved Senter for keramisk kunst på Ringebu Prestegard. Prosjekt rommet er et fjøs. Vinduene er vestvendte med storslagen utsikt over Gudbrandsdals lågen. Arbeidet foregikk delvis åpent for publikum og genererte mange under søkelser, eksperimenter og uforutsigbare resultater. Ofte var jeg alene. Med skisse blokk, videokamera, fotografiapparat og skrivemaskin registrerte jeg det jeg så og opplevde. Det jeg hørte, det jeg snakket med andre om og det andre fortalte meg. I kortere perioder inviterte jeg inn en rekke kollegaer som deltok i eksperimentet gjennom lyd, musikk, foto og tekst. Prosjektet, som forøvrig tok utgangspunkt i 37 forlatte søyler, bygget av ti tonn leire, var i konstant transformasjon og samtidig sterkt knyttet til stedet.

Hvorfor og hvordan kan noe slikt fanges i et bokformat?

 

Hardcover 216 sider

Design: Eller med a

Trykk: Tallinna Raamatutrükikoja

Boka er utgitt i samarbeid med Senter for keramisk kunst og har mottatt støtte fra Norsk Kulturråd

© Harpefoss hotell 2022

ISBN 978-82-690497-7-0

TILT #8

Om kunstneren

Katrine Køster Holst (f. 1979) bor og arbeider i Drammen. Hun disputerte med doktorgradsprosjektet “Mineraler og naturfenomener – Kunstnerisk uttrykk gjennom regelbasert utforskning” ved Kunsthøgskolen i Oslo (2019). Hun er utdannet fra Designskolen Kolding (1999-2003), Kunsthøgskolen i Bergen (2003-2006) og gjennom alle år har leire og keramikk vært sentrum for hennes virke. Tematisk er Køster Holst opptatt av hvordan menneskene og naturen skaper landskaper former og strukturer. Hennes kunstneriske resultater er ofte situasjons- og stedsspesifikke og formatene spenner fra temporære rominstallasjoner til enkeltstående verk og kunstfaglige publikasjoner.

 

Med Ane Landfald, Anne Gry Haugland, Hege Rimestad, Katrine Køster Holst, Sigrid Espelien, Simen Korsmo Robertsen og Trond Lossius og Samantha Albert.

www.koesterholst.com

Ønsker du å kjøpe boken?

 

Bestill og få tilsendt portofritt ved henvendelse til kontakt@harpefosshotell.no

Pris 250 NOK

Relaterte prosjekter