Aktuelt

DIATRIBE #2 – kritikersamtaler og samtaler om kunst i Oppland 

11. august kl 13.00

 

Velkommen til Diatribe #2 som tar utgangspunkt i årets sommerutstillinger Rotvelte på Harpefoss hotell (14.06-11.08) og Elementene på Oppland kunstsenter (15.06-28.07). Samtalene er åpne for publikum. Kjetil Røed (kunstkritiker og redaktør Billedkunst), Eline Bjerkan (kunstkritiker Artscene Trondheim) og Geir Haraldseth (kurator Nasjonalmuseet) sitter i panelet.

Harpefoss hotell presenterer i samarbeid med Oppland kunstsenter Diatribe #2, den andre i rekken av kritikersamtaler og samtaler om kunst i Oppland. Diatribe er initiert av Harpefoss Hotell, Glasslåven, Lillehammer Kunstmuseum, Oppland Kunstsenter og Elephant Kunsthall.

Arrangementene er åpne for publikum, og det er fri inngang.

 

 • Presentasjoner bokserien TILT på Kunstnerne Hus Kino, 10. oktober kl. 18.00 – 20.30

  18:00: Introduksjon

  18:10–18:30:  Så i asken, slik at ingenting går tapt. Boksamtale: Eivind Hofstad Evjemo og Johan Øvergård

  18:40–18.50: På den andre siden av vinden. Performance: Marius Engh og Tarje Eikanger Gullaksen

  19.00–20.00: Framtidsruiner. Panelsamtale: Erling Moestue Bugge, Tore Engelsen Espedal, Bodil Furu og Eivind Hofstad Evjemo. Samtalen ledes av Ingvild Krogvig

  20.00–20.35: Filmvisning: Landscapes by the Book av Bodil Furu

 • TILT er invitert til åpningsuka på Kunstnernes Hus og lanseringen av Nordic Art Press lørdag 1. september og 4 uker fremover!

   

  Nordic Art Press (NAP) er et bokutsalg på Kunstnernes Hus som tar over for Torpedo bokhandel. NAP er et nettverk for distribusjon og formidling av nordiske kunstbøker, og på Kunstnernes Hus vil NAP selge bøker og publikasjoner fra sentrale forlag og utgivere fra det nordiske kunstfeltet.

   

  NAP vil til enhver tid løfte frem aktuelle utgivere, og i september settes det fokus på 3 sentrale forlag på den norske kunstbokscenen: Teknisk Industri, Harpefoss Hotell og Multipress. Teknisk Industri er ett av Norges større kunstbokforlag, og utgir kunstbøker med ledende norske kunstnere. Multipress er en non-profit utgiver av kunstnerbøker og utgivelser med fotografi som omdreiningspunkt. Harpefoss Hotell er en kunstarena beliggende i Sør-Fron i Gudbrandsdalen. De produserer og utgir bøker, filmer og kunstprosjekter.

 • Snart er det klart for andre utgave av Harpefoss Hardcorefestival, med utvidet lineup dette året:

  FREDAG 14.SEPTEMBER:

  ONDT BLOD // ATTAN // KORRUPT // OBERST // THE NIKA RIOTS

  LØRDAG 15.SEPTEMBER

  AIMING FOR ENRIKE // DIE A LEGEND // BARREN WOMB // HEAVE BLOOD&DIE // JABBA

   

  Se mer info på hjemmesida til: https://www.harpefosshardcore.com

 • Utstillingen «The Essence of Reveries of Camping and Fortification» med Mads Andreas Andreassen  er åpen onsdag til søndag 12.00 – 16.00 til og med 12. august.

   

  Få med panelsamtalen med kritikerne Kjetil Røed, Mona Gjessing og André Gali, om blant Mads Andreas Andreassen kunstnerskap. Ringebu Prestegard 19. august kl. 14.00:

  Kritikersamtale: Randsoner

 • Ny utgivelse fra TILT Framtidsruiner, presenteres på kunstbokmessa Bastard 2. juni

  Med: Susanne Christensen, Bodil Furu, Erik Pirolt, Thure Erik Lund, Stian Ådlandsvik, Jumana Manna, Janike Kampevold Larsen, Lutz-Rainer Müller, Erling Moestue Bugge, Olav Brostrup Müller, Tore Engelsen Espedal, Tarje Eikanger Gullaksen, Marius Engh, Mazdak Shafieian

  Design:

  Eller med a

 • Hør intervju med Britt Pernille Frøholm om det siste stykket i serien Poems for Hardangerfiddle Phantom (1651) av Nicolas Bernier

  Fragile, 2017: