Omgivelser

 

Beliggenheten ved det stupbratte Harpefossjuvet gjør stedet til et uvanlig stoppunkt og krysningspunkt. Her renner Gudbrandsdalslågen på sitt smaleste og dypeste, og i uminnelige tider har det vært bruforbindelse her. Den tidligste beskrivelsen finner vi i Snorre Sturlason sin saga om Olav den Hellige. Selve canyonen ble formet i postglasial tid, da isbreen dannet en stor terskel i dalbunnen og løsmasser grov seg gjennom fjellet.

 

På Harpefoss hotell kan gjester og publikum oppleve kunst i både historiske omgivelser og naturlandskap. Veien er kort mellom innendørs galleriutstillinger og skulpturparken med utsikt til Harpefossjuvet, samt utendørs kunstverk og installasjoner som inviterer til oppdagelsetur i omgivelsene.

GUIDET KUNSTFORMIDLING

Vi tar gjerne i mot bestillinger for guidet formidlingsopplegg for grupper, skoleklasser og reisende. Harpefoss hotell jobber også med lokale stedsutviklings- og undervisningsprosjekter, og formidling av prosjektet Kunstlandskap Gudbrandsdalen.

 

TUROPPLEVELSER OG REKREASJON

Hardvoldsmorka er et lett turområde med godt merkede tur- og sykkelstier i et av dalens største sammenhengende skogsområder. Enten turen går langs Lågen og Harpefossjuvet eller følger DNT-stiene fra fjell-til-fjell, har området flotte opplevelser i et kultur- og naturlandskap med stort dyre- og naturmangfold. Ved utløpet av Harpefossen ligger fine fiskeplasser og den populære skulpturinstallasjonen Oktagon (Klokkarstranda).

 

BADING

Harpefoss er også en liten oase for badeglade i alle aldre! Rett ned for Harpefoss hotell ligger badeplassen Tippen, en sandlagune tilrettelagt for trygg bading i Lågen. Om vannet er i kaldeste laget frister Fron Badeland på Harpefoss med sitt moderne badeanlegg – året rundt!

Gjel

Kart

 

Harpefoss hotell er medlem av Gudbrandsdalsvegen. Mer om destinasjonen Gudbrandsdalsvegen og Harpefoss hotell i media her:

 

Gudbrandsdalsvegen: https://www.gvegen.no/harpefoss/harpefoss-hotell/

Dagsavisen: https://www.dagsavisen.no/reise/kul-tur-pa-gudbrandsdalsvegen-1.1164536

Sekk og sandaler: https://sekkogsandaler.wpcomstaging.com/2020/09/04/kunst-langs-gudbrandsdalen-2/

Reisepluss: http://www.reisepluss.no/skjulte-skatter-i-peer-gynts-rike/

Altidreiseklar: https://alltidreiseklar.no/spisesteder-gudbrandsdalsvegen-gudbrandsdalen/


Harpefoss hotell
Gålåvegen 58, 2647 Sør-Fron, Norway
Booking: kontakt@harpefosshotell.no
Mobile: (+47) 411 07 932
Webpage by Eller med a, Graf AS, Byggstudio